dimecres, 12 de setembre del 2018

Festa Major 2018 - Fotografies de les sardanes

Dissabte, 8 de setembre, sardanes interpretades per la cobla Jovenívola de Sabadell.



Enguany s'ha fet un canvi de l'audició de sardanes del dissabte a la nit, en lloc de fer-les després de les serenates, s'han fet abans, amb molt èxit de sardanistes.

Reflexió de Marcel Miquel, (8-9-2018)


Paradoxalment, a vegades la tradició necessita canvis per mantenir-se Sant Joan de les Abadesses ho vàrem viure amb les Serenates al campanar i avui ho hem tornat a viure: s'ha trencat la tradició de les sardanes de la nit del dissabte de la Festa. Amb un retoc d'horari l'èxit de públic ha confirmat que la tradició ha de tenir en compte els canvis d'hàbits socials.







Diumenge, 9 de setembre, sardanes interpretades per les cobla Flama de Farners i Berga Jove.

Cliclar l'enllaç:





Dilluns, 10 de setembre, en el concert de sardanes de Sant Pol interpretat per la cobla Montgrins, es va rendir homenatge el músic, compositor i lutier Ramon Oliveras i Blanc.





Dilluns, 10 de setembre, sardanes interpretades pel matí per la cobla Montgrins i la audició de la tarda per la cobla Principal de Llobregat.







Dimarts, 11 de setembre, sardanes interpretades per la cobla Tres Vents.




Fotografia de Marcel Miquel



Marcel Miquel: La Sardana del Rector. L'any 1902 es va allargar el contracte de la cobla fins el dimarts de la festa Major de Sant Joan de les Abadesses gràcies a que comerciants i cafès pagaven una sardana que es ballava davant del seu local. El rector també en va pagar una, que es ballava i encara es balla davant de l'antiga rectoria, l'actual museu. El recorregut actual de les sardanes es manté amb algunes variacions i permet aventurar alguns dels altres patrocinadors: el cafè de la plaça Major, la taverna de can Passolas, el cafè de can Pep...





Font del Covilar

Cliclar l'enllaç:




Sardana Llarga

Vídeo emès per la cobla Tres Vents, acompanyat de següent text:

L'11 de setembre a Sant Joan de les Abadesses
La famosa Sardana Llarga, de Sant Joan de les Abadessesla durada de la sardana és de 45 minutos, on totes les generacions és retrovens
 😄









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada